Onze jaarlijkse busreis:   Varen op het Veluwemeer 

 • Wat is er mooier en meer ontspannen dan jezelf laten varen.... Dat gaan we dus vandaag ook doen vanuit het schilderachtige haventje van Elburg. We gaan een fraaie tocht maken over het Veluwemeer. Aan boord kunt u aanschuiven voor een verse broodjeslunch, terwijl u geniet van het omliggende landschap; de kleine eilandjes, de groene bossen en weilanden langs de oevers. Na terugkeer hebt u genoeg vrije tijd om een kijkje te nemen in het gezellige havenstadje, waar van alles te zien is. Op de heenreis van Rijssen naar Elburg wordt er natuurlijk een stop gemaakt voor een kopje koffie/thee met een gebakje. Kortom wilt u ook genieten, geef u dan snel op.

 

 • Wanneer:    Maandag 22 mei 2023
 • Hoe laat:     Instappen in de bus vanaf 08:30 't Witte Hoes
 • Kosten:       €  55,-    p.p.  op:   NL83 RABO 0126 1451 21
 • Opgeven:    06-38309487  of  pcob-uitstapjes@telfortglasvezel.nl
 • s.v.p. dieetwensen en/of evt. loophulpmiddel doorgeven

 

PROGRAMMA

08:30u  -  Bus staat voor bij 't Witte Hoes

08:45u  -  Vertrek ri Elburg

10:00u  -  Stop voor koffie/thee met gebak

11:00u  -  Toeristische route naar Elburg

12:00u  -  Vertrek rondvaart   Uitgebreide Lunch aan boord

14:00u  -  Terugkomst waarna vrij tijd in Elburg

16:15u  -  Terugreis naar Rijssen

17:30u  -   Aankomst bij 't witte hoes

 

BUFFET

 • Na terugkomst bij 't witte hoes  kunt u, samen met de leden die vandaag niet mee zijn geweest, aanschuiven aan een heerlijk buffet.
 • De kosten zijn € 13,50 p.p. (exclusief drankjes)
 • Let op: Ook voor deelname aan het buffet moet u zich (door de combinatie met de busreis)  opgeven bij Jan Roelofs        Tel 06 - 38309487   of  op www.pcob-uitstapjes@telfortglasvezel.nl

 


Bezoek aan de H. Nicolaaskerk in Lettele

Na een afgelasting in september jl., zijn we vandaag welkom bij deze zeer fraaie kerk in onze regio, de H. Nicolaaskerk in Lettele, behorend tot de Lebuinus Parochie  (Deventer Olst  Wije)  Deze kerk werd  in 1894 in gebruik genomen. Alle bijzonderheden en de geschiedenis van deze kerk hoort u tijdens een interessante rondleiding.

 

Wilt u alvast meer achtergrond informatie, klik dan op onderstaande link.

https://www.heiligelebuinus.nl/index.php/geschiedenis-nicolaas-lettele

Programma 

-  Wanneer:    Woensdag 12 april 2023

-  Aanvang     14:00u

-  Ontvangst   met   Koffie/Thee en iets erbij

-  Rondleiding

-  Afsluiting:    ca 15:30u

-  Kosten:        5,-- p.p.   (voor onkosten en kleine donatie aan de kerk)

 

 • Het navigatie adres is: Bathmenseweg 35  Lettele
 • Parkeren naast de kerk
 • Hebt u geen vervoer of wilt u graag met iemand meerijden,

     geef dit dan door bij uw opgave voor deze middag.

 

 • Foto's © nicolaaskerk

Bedrijfsbezoek Aebi-Schmidt  (Nido) Holten

------------------------------------------------------------------------

Wanneer:  Dinsdag 21 maart 2023

Hoe laat:   14:30u

Waar:        Handelsweg 8 in Holten

- Ontvangst door de CEO  Dhr. Gert Jan ten Brinke

- Presentatie over het bedrijf

- Rondleiding in de productiehallen

- Einde bezoek

-------------------------------------------------------------------------

Aebi Schmidt Group is wereldwijd een toonaangevende leverancier van intelligente oplossingen voor het vegen/reinigen van infrastructuur, als wegen en terreinen, door middel van hoogwaardige veegmachines. Daarnaast levert het bedrijf vele toepassingen voor gladheidsbestrijding. Aebi Schmidt heeft een netto omzet van € 800 miljoen, 14 fabrieken wereldwijd en zo'n 3000 medewerkers. Kortom, een speler van formaat in deze markt, en voor u een unieke kans om vandaag de productie faciliteiten in Holten met eigen ogen te aanschouwen!

 

foto's & tekst © aebi schmidt

 

---------------------------------


Bolletje Museum & Winkel    Almelo

 • U maakt bij het Bolletje Museum een reisje terug in de tijd, omringd met oude bakmachines, foto´s van bakkers die de houtoven opstookten, oude bakvormen voor brood, beschuit, roggebrood, koekjes en taarten, jaren oude beschuitbussen, krantenknipsels, oud reclamemateriaal en nog veel meer.
 • In de Bolletje Winkel met de bekende producten van vroeger kijkt u uw ogen uit. Ook in de  nostalgisch ingerichte koffie/thee schenkerij is het goed toeven.

 

 

 • Foto's & tekst © Bolletjemuseum

- Waar:          Grotestraat Zuid  182   Almelo

- Wanneer:    Dinsdag 14 februari 2023

- Hoe laat:    14:00u

- 1x  Thee / Koffie / Cappuccino naar keuze

- Appelgebak met slagroom en kaneel

- Rondleiding

- Kosten:      €  7,50 p.p.  

- Parkeren:  (betaald) Parkeren op  P  Hofkampspark.  Grotestraat zuid in inrijden vanaf de Bornsestraat.  Museum aan de rechterkant.

  60m na het museum met de bocht mee rechtsaf --> Bavinkstraat.  Na 40m weer rechts

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Attentie: Het museum bevindt zich boven de winkel/schenkerij en is te bereiken via een trap.  Zijn er bezoekers die niet kunnen traplopen dan houdt de gids zijn presentatie/verhaal voor de gehele groep tijdens de koffie. Vervolgens kunnen de bezoekers die goed ter been zijn het museum op de boven etage bezoeken

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Beeld presentatie & film 't Botterfebriek'

 • Vandaag gaan we met beeld en geluid terug in de tijd naar, alweer, een stukje vergane glorie. De vrijwilligers van het Rijssens-Museum laten u een mooie presentatie zien, ondersteund met filmbeelden, over de bekende Rijssense zuivelfabriek Omefa, die op de hoek de Karel Doorman - Enterstraat stond.  In de Rijssense volksmond ook wel ’t botterfebriek genoemd. Het roept een schat aan herinneringen en verhalen op bij de bezoekers.

 


Waar:          Rijssens Museum

Wanneer:    Dinsdag 17 januari 2023

Hoe laat:    14:00u

                    2 x Koffie/Thee met iets erbij

Kosten:      €  7,50 p.p.  

----------------------------------------------------------------------------

Attentie:      De presentatie vindt plaats in het  koetshuis van het museum. U kunt hier niet pinnen, dus graag met gepast geld betalen !Klompen Atelier Dijkman Luttenberg

 • Martin Dijkman is ambachtelijk klompenmaker en in die hoedanigheid Nederlands Kampioen.  In zijn eigen atelier in Luttenberg staan hij en zijn partner Marijke klaar om u te ontvangen en bijzondere demonstraties te verzorgen.  Zijn missie: het oude ambacht van klompen maken in ere houden. Dat doet hij ook op internationale beurzen en onlangs nog voor de VIP's in Zandvoort bij de Formule 1. Hij maakt daarbij met veel creativiteit en humor de vertaalslag naar (n)u. Martin leeft voor de klomp.
 • Daarnaast toont hij u een bijzonder exemplaar van de Nachtwacht, op ware grootte, maar eigenhandig gemaakt van 30.000  hand beschilderde miniklompjes. Kortom het wordt een bijzondere middag!

 

 • Wanneer:  Dinsdag 29 november 2022

 • Waar: Lemelerweg 22 Luttenberg

 • Hoe laat:   Aanvang 14:00u

 • Koffie/Thee met iets erbij

 • Demonstratie ambachtelijk klompen maken

 • Presentatie Nachtwacht Mosaic

 • Kosten  €  8,90 p.p.

  *** Klik Hier om alvast rond te kijken in het atelier ***

   foto's © dijkman klompen

Parkeren in de zij-straat (Wispelweg)


Bezoek aan Reginox Rijssen

 • Voor u gaan vandaag de deuren open bij Reginox, een van de bekendste bedrijven in Rijssen-Holten. Hier worden o.a. rvs spoelbakken ontwikkeld en geproduceerd. Al sinds 1976 staat Reginox voor kwaliteit en innovatie in spoelbakken en werkbladen voor de keuken-, project- en zorgmarkt. "Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren deze artikelen in eigen huis, in allerlei stijlen en uitvoeringen. Daarnaast leveren we bijpassende kranen en accessoires. Met een modern machinepark vervaardigen wij meer dan 1000 verschillende spoelbakken voor de nationale en internationale keukenmarkt" Door voortdurende innovatie en verantwoorde productie, met altijd oog voor mens en milieu, heeft Reginox een toonaangevende positie op de wereldmarkt. Met eigen vestigingen in Engeland en Singapore en klanten over de hele wereld is Reginox een koninklijke speler op de markt van spoelbakken. Reginox valt onder de Ter Steege groep en zij zijn onlangs uitgeroepen tot het fitste bedrijf van Twente.

 

- Wanneer:  Woensdag 26 okt 2022

- Hoe laat:   14:00u

- Waar: Noordermors singel 2  Rijssen

Programma:

 • Ontvangst met Koffie/Thee en iets lekkers
 • Presentatie door de directeur dhr. Wim ter Steege over de ontwikkelingen van Reginox door de jaren heen en de toekomstplannen.
 • Rondleiding door de productiehallen en het magazijn, waar u het proces kunt zien van materiaal tot eindproduct
 • Afsluiting
 • Foto's maken is toegestaan

*** Let op   voor dit bezoek dient u  goed ter been te zijn ***